Acties & zoektochten

Cowboy Henk fietst door de Belle Epoquewijk

Omschrijving en doel van het project

De handelaarsvereniging ‘Handelaars Belle Epoque Oostende vzw’ zal in het voorjaar van 2021 200 versierde, dubbele fietstassen verloten. De expressieve tekeningen op de fietstassen werden ontworpen door lokale kunstenaar Herr Seele. De ontwerpen – met de gekende Cowboy Henk in de hoofdrol – zijn uniek en benadrukken bovendien de boodschap om lokaal te shoppen.

Met dit project wil de vereniging ‘Handelaars Belle Epoque Oostende vzw’ de vele kleinhandelaars in de Belle Epoquewijk in de kijker plaatsen en ondersteunen door ‘lokaal shoppen’ te gaan promoten en stimuleren. Bovendien zal deze actie, door zijn uniciteit, ook ruchtbaarheid krijgen buiten de wijk, waardoor mensen getriggerd zullen worden om te komen shoppen in de Belle Epoquewijk.

Cindy Sinnesael, coördinator van de Belle Epoquewijk in Oostende geeft een woordje uitleg: “We trachten de handelaars in de wijk zuurstof te geven om hun activiteiten verder te zetten, want we zijn er ons als handelaarsvereniging immers van bewust dat het voor veel winkeliers geen evidentie is om op te boksen tegen de grote winkelketens en de opkomende e-commerce. Ik ben dan ook ontzettend trots op dit project waarin een samenwerkingsverband ontstond tussen verschillende lokale handelaars uit de wijk.”

Schepen voor Ondernemen, Charlotte Verkeyn, is lovend: “Een unieke actie als deze stimuleert de mensen om lokaal te shoppen en verbindt zo de lokale economie met een vleugje kunst. Dit project zal zowel de inwoners als de creatievelingen uit gans Oostende triggeren om lokaal te kopen.”

Ook burgemeester Bart Tommelein is enthousiast: “Via deze actie worden mensen aangespoord om na te denken over mobiliteit en worden ze gestimuleerd om meer de fiets te nemen om lokaal te shoppen, een win-win situatie die ik enkel kan toejuichen!”


Praktisch, hoe kunnen de mensen een fietstas winnen?

Vanaf 22 maart tot en met 25 april zullen lokale shoppers stempels kunnen verzamelen bij de handelaars uit de Belle Epoquewijk. Wanneer de stempelkaart vol is, kunnen ze deze afgeven bij één van de volgende handelaars: Apotheek Meulemeester, Boetiek IF, Bakkerij Riviera of Herenmode Paul. Bij het indienen van de stempelkaart gaan de klanten akkoord met deze wedstrijdvoorwaarden.

Op 27 april worden de winnaars geloot en vervolgens persoonlijk gecontacteerd. De gelukkigen zullen hun fietstas kunnen komen afhalen op een later te bepalen plaats. Deze kunnen we nog niet met zekerheid meedelen en is afhankelijk van de covid-maatregelen.

Opgelet: deelnemers kunnen slechts 1 fietstas winnen per adres.

Deze actie kwam tot stand in samenwerking met Ondernemerscentra West-Vlaanderen (OC West) en de Provincie West-Vlaanderen.

Zoektochten & wandelroutes

Wandeling Petit Nice

Download brochure

Op stap in de Belle Epoque

Download brochureAntwoorden