Acties & zoektochten

Acties tijdens het weekend van de braderie

Jammer genoeg kan onze braderie niet doorgaan wegens de corona maatregelen.

Echter blijven de handelaars niet bij de pakken zitten en doen heel wat handelaars acties tijden het weekend van 4 tot 6 september.

Kom dus gerust eens langs bij onze handelaars en geniet van onze prachtige wijk.

Een aantal acties vindt u alvast hier terug.

Cowboy Henk fietst door de Belle Epoquewijk

Omschrijving en doel van het project

De handelaarsvereniging ‘Handelaars Belle Epoque Oostende vzw’ zal in het voorjaar van 2020 200 versierde, dubbele fietstassen verloten. De expressieve tekeningen op de fietstassen werden ontworpen door lokale kunstenaar Herr Seele. De ontwerpen – met de gekende Cowboy Henk in de hoofdrol – zijn uniek en benadrukken bovendien de boodschap om lokaal te shoppen.

Met dit project wil de vereniging ‘Handelaars Belle Epoque Oostende vzw’ de vele kleinhandelaars in de Belle Epoquewijk in de kijker plaatsen en ondersteunen door ‘lokaal shoppen’ te gaan promoten en stimuleren. Bovendien zal deze actie, door zijn uniciteit, ook ruchtbaarheid krijgen buiten de wijk, waardoor mensen getriggerd zullen worden om te komen shoppen in de Belle Epoquewijk.

Cindy Sinnesael, coördinator van de Belle Epoquewijk in Oostende geeft een woordje uitleg: “We trachten de handelaars in de wijk zuurstof te geven om hun activiteiten verder te zetten, want we zijn er ons als handelaarsvereniging immers van bewust dat het voor veel winkeliers geen evidentie is om op te boksen tegen de grote winkelketens en de opkomende e-commerce. Ik ben dan ook ontzettend trots op dit project waarin een samenwerkingsverband ontstond tussen verschillende lokale handelaars uit de wijk.”

Schepen voor Ondernemen, Charlotte Verkeyn, is lovend: “Een unieke actie als deze stimuleert de mensen om lokaal te shoppen en verbindt zo de lokale economie met een vleugje kunst. Dit project zal zowel de inwoners als de creatievelingen uit gans Oostende triggeren om lokaal te kopen.”

Ook burgemeester Bart Tommelein is enthousiast: “Via deze actie worden mensen aangespoord om na te denken over mobiliteit en worden ze gestimuleerd om meer de fiets te nemen om lokaal te shoppen, een win-win situatie die ik enkel kan toejuichen!”


Praktisch, hoe kunnen de mensen een fietstas winnen?

Vanaf 16 maart tot en met 21 april zullen lokale shoppers stempels kunnen verzamelen bij de handelaars uit de Belle Epoquewijk. Wanneer de stempelkaart vol is, kunnen ze deze afgeven bij één van de volgende handelaars: Apotheek Meulemeester, Boetiek IF, Bakkerij Riviera of Herenmode Paul.

Op 22 april worden de winnaars geloot en vervolgens bekend gemaakt op de sociale media en de website van de Belle Epoquewijk. De gelukkigen zullen hun fietstas kunnen komen afhalen tijdens de Shoppingday van de Belle Epoquewijk op 25 april 2020.

Opgelet: deelnemers kunnen slechts 1 fietstas winnen per adres.

Deze actie kwam tot stand in samenwerking met Ondernemerscentra West-Vlaanderen (OC West) en de Provincie West-Vlaanderen.

Fietstassenactie Handelaars Belle Epoque

Tip 1

Wat zit er achter de schaduw verborgen?

Laat het ons weten op onze Facebookpagina.

Tip 2

Rarara... Welke kunstenaar heeft ons geholpen met het ontwerp van de fietstassen?

Laat het ons weten op onze Facebookpagina.

Sneukel- en smoefelwandeling (met hapjes)

Sierlijke lanen, statige gebouwen, elegante herenhuizen.... Dit moet de Belle Epoque Wijk zijn. Leopold II stuurde aan op stadsuitbreiding voor Oostende en het resultaat was een nieuwe wijk ten westen van het centrum. Vandaag vormt de Belle Epoque wijk een bruisend stadsdeel.

Voor slechts 25 Euro per persoon ontdek je de Oostendse Belle Epoque wijk via een gegidste tour, aangevuld met een aperitiefje, voorgerecht en hoofdgerecht bij verschillende handelaars uit de wijk.

Het aantal plaatsen is beperkt dus reserveer snel je tickets op UIT in Oostende of via Toerisme Oostende.

Data sneukel- en smoefelwandelingen:

  • 21 maart 2020 om 14 uur & om 15 uur (VOLZET)

  • 9 april 2020 om 15 uur

  • 16 april 2020 om 15 uur

Acties

  • Sneukelwandeling (hapjes) - 21/03/2020 om 14u, en om 15u

  • Smoefelwandeling (hapjes) - 09/04/2020 en 16/04/2020 om 15u

  • Shopping day - 25/04/2020

  • Moederdagactie - weekend 10/05/2020

  • Vaderdagactie - weekend 14/06/2020

  • Braderie - 4/09/2020 t.e.m. 6/09/2020

  • Kerstactie - van 25/11/2020 t.e.m. 28/12/2020


Zoektochten & wandelroutes

Wandeling Petit Nice

Download brochure

Op stap in de Belle Epoque

Download brochureAntwoorden