Jook Doodle Woman

‘Elke vrije oppervlakte doodle ik vol’

Over Jook

Joke Neyrinck, beter bekend als Jook Doodle Woman, is een zelfstandige Oostendse kunstenares die een zelf uitgevonden techniek van automatisch tekenen gebruikt om haar in haar onderbewustzijn te verdiepen, namelijk ‘doodelen’.

“De stijl waarin ik teken, zorgt er eigenlijk voor dat iedereen andere figuren ziet in mijn werken en dat vind ik bijzonder fascinerend. Het werkt als een soort van trance”, getuigt Jook. “De doodles die ik teken zijn ondertussen mijn handelsmerk geworden. Elke vrije oppervlakte, als het nu een leeg doek is, een beeld, textiel, een kale muur, vensters, noem maar op, ik doodle ze vol. Zelfs mijn eigen huis staat er vol van”, lacht de fantasievolle artieste.

Tijdens de eindejaarsperiode vind je doorheen de straten van Oostende, op de etalages van diverse handelaars, verschillende bijzondere kersttekeningen van de hand van Jook Doodle Woman. De kleine, bijna cartoonachtige figuurtjes, vormen samen een groter kersttafereel doorheen de Stad aan Zee. Ook particulieren kunnen beroep doen op haar talent en binnenkort komt Jooks eerste doodle-boek uit.

Wat vindt u het mooiste aan het beroep?

“Het creatieve aspect en de vrijheid vind ik geweldig”, vertelt Jook. “Als echte Oostende-fan vind ik het ook enorm leuk om lokaal te werken, het kerstproject is hier een mooi voorbeeld van, zo leer ik de stad en de handelaars nog beter kennen.”


Praktische info

Contact

Website: jook.be