Naaicentrum Demyttenaere

‘Een trendsetter in de naaiwereld’

Over Naaicentrum Demyttenaere

De passie voor het naaien vind je zeker terug bij Naaicentrum Demyttenaere, bij de Oostendenaar beter bekend onder de naam ‘Pfaff’! Het begon allemaal meer dan 50 jaar geleden met de verkoop van naaimachines. Beetje bij beetje werd de winkel uitgebreid, eerst met mercerie en dan zelfs met accessoires en modeartikelen. Het is een echte familiezaak die van moeder op zoon wordt verdergezet. Het naaicentrum wordt vandaag gerund door Henk Demyttenaere, zoon van Rosa Santy die de winkel destijds startte, en zijn vrouw Nele.

Ondertussen biedt Naaicentrum Demyttenaere een zeer uitgebreid gamma aan; van naai- en brei-artikelen tot riemen, hoeden en panty’s en je kan er zelfs terecht voor herstellingen van naaimachines. Hier vind je een indrukwekkende en kleurrijke collectie van duizenden knopen maar ook ritsen, linten, garen,… Dit is dan ook meteen de grootste troef van de winkel en de reden waarom het na al die tijd is blijven bestaan. “Er is wel altijd iets in de mode, is het niet naaien dan is het breien. Ook de jeugd is opnieuw creatief bezig en herontdekt deze stielen”, zegt Nele Desanghere, “We proberen altijd om voor elke leeftijd en in elke categorie iets aan te bieden, dit is ons grootste pluspunt.”


Wat vindt u het mooiste aan het beroep?

De variatie! Elke dag ziet er anders uit; nieuwe gezichten, nieuwe problemen die we helpen oplossen. Zelf voeren we geen naaiwerken uit, maar we geven wel raad hoe de klant dit zelf het beste aanpakt”, aldus Rosa, “Ook het feit dat de klant dan tevreden buiten wandelt, geeft ons een goed gevoel. Daarvoor doen we het!”

“We gaan echt mee met de trends en zo evolueren we altijd maar meer. Het is leuk om nieuwe dingen te ontdekken en aan de klant mee te geven”, legt Nele uit. “Nu bijvoorbeeld met het maken van de mondmaskers was het zeer druk! We hebben veel klanten kunnen bijstaan en uitleg geven hoe ze dit best zelf maken.”


Praktische info

Openingsuren

Maandag: 09.00 uur – 12.30 uur en 13.30 uur – 18.00 uur

Dinsdag: 09.00 uur – 12.30 uur en 13.30 uur – 18.00 uur

Woensdag: 09.00 uur – 12.30 uur en 13.30 uur – 18.00 uur

Donderdag: 09.00 uur – 12.30 uur en 13.30 uur – 18.00 uur

Vrijdag: Gesloten

Zaterdag: 09.00 uur – 12.30 uur en 13.30 uur – 18.00 uur

Zondag : Gesloten

Contact

Website: www.naaicentrumdemyttenaere.be

E-mail: info@naaicentrumdemyttenaere.be

Telefoon: 059 70 28 84

Adres: Alfons Pieterslaan 5

8400 Oostende