Nieuws

Handelaars Belle Epoque pakken uit met vernieuwde Belle Gids

De Handelaarsbond van de Belle Epoquewijk stelt haar nieuwe Belle Gids voor. Dit handige boekje in zakformaat bevat allerhande nuttige informatie over dit stadsdeel van Oostende en haar handelaars. Het boekje wordt onder meer verdeeld via de handelaars.

Het Economisch Huis Oostende zorgde in 2013 al voor een eerste editie van de Belle Gids. Er werden toen 10.000 exemplaren verspreid via de handelaars, het Economisch Huis en het kantoor van Toerisme Oostende. Deze handige infogids in pocketformaat bundelde toen alle economische actoren uit dit Oostendse stadsdeel. De praktische informatie werd aangevuld met een vleugje historiek. Met de nieuwe uitgave zorgen de Handelaars Belle Epoque nu voor een update van deze informatie.

De Belle Gids brengt een overzicht van alle handelszaken maar bevat ook een parkeerplan, een wandelroute gecombineerd met een zoektocht. Ook voor bewoners is dit een handige tool. Scholen, mutualiteiten, medische, paramedische en juridische kabinetten kunnen vlot teruggevonden worden in de Belle Gids. De zaken staan gesorteerd op activiteit en daarna op naam. Dit maakt het zoeken eenvoudig.

Er werd ook een nieuwe wandeling mét zoektocht gemaakt in de Belle Epoquewijk. De gegidste wandelingen vinden plaats op zondag 17/12, zaterdag 23/12 en zaterdag 30/12. Inschrijven kan bij Toerisme Oostende. Drie handelaars bieden tijdens de gidsbeurten een hapje en/of een drankje aan.

Uiteraard kan iedereen deze zoektocht ook op eigen houtje doen en het wedstrijdformulier ingevuld afgeven op volgende plaatsen (tem 31 januari 2018):

  • Dienst Toerisme
  • Economisch Huis
  • Jasna Ameye (Bakkerij Rivièra)
  • Murielle Wallenbourg (Boetiek IF)
  • Steven Meulemeester (Apotheek Meulemeester)
  • Didier Pype (Herenmode Paul)

Uit de juiste formulieren worden dan 10 verschillende mensen geloot die elk een bon van 25 € krijgen, te gebruiken bij de leden van de HBEO. De trekking vindt plaats op 15 februari 2018.

Vanaf 1 februari staan de antwoorden ook op de website HBEO.

‘Wij zijn ervan overtuigd dat iedereen die deze pocket doorbladert leuke nieuwigheden zal leren kennen’, zegt voorzitter Jasna Ameye van de HBEO.

Download de Belle gids.