Architectuur

Pr. Stefanie & Pr. Clementinaplein

Het prinses Stefanieplein en het Prinses Clementinaplein zijn vernoemd naar de dochters van Koning Leopold II. De twee parken liggen naast elkaar en worden gescheiden door de Koninginnelaan. Ze liggen in het hart van de Belle Epoquewijk, en vormen een groene zone tussen de hoge appartementsgebouwen en oude karakteristieke herenhuizen.

Leopoldpark

Het Leopoldpark werd in 1860 aangelegd op de oude vestigingen van de stad. Als je goed kijkt kan je zelf nog een stuk van de oude stadsmuur vinden in het park. Ook het bloemenuurwerk, een toeristische trekpleister, kreeg in 1963 haar vaste stek in het park. Combineer shoppen met een rustige wandeling door het park, en kom volledig tot rust.

Prof. Mac Leodplein​

Het Professor Mac Leodplein is een halfrond plein ten westen van de Torhoutsesteenweg en werd aangelegd in 1937. Het plein werd na de Tweede Wereldoorlog bebouwd en dankt haar naam aan Mac Leod, hoogleraar plantkunde aan de Gentse universiteit. De gebouwen rond het plein worden gekenmerkt door de typische voortuintjes, gecombineerd met een souterrain bouw en drie bouwlagen. Deze burgerwoningen werden ontworpen door befaamde Vlaamse architecten.

Stadhuis

Het stadhuis van Oostende was voor de Tweede Wereldoorlog gelegen aan het Wapenplein. Deze werd tijdens de oorlog verwoest en kreeg een nieuwe locatie. Het nieuwe stadhuis werd gebouwd door architect V. Bourgeois in samenwerking met de Oostendse architect A. Daniels in 1954.

Architecturale Pareltjes​​

Als je doorheen de Belle Epoquewijk wandelt, kom je regelmatig prachtige, authentieke woningen tegen. Maak een van de wandelingen onderaan deze pagina, neem foto’s en tag ons op Instagram of Facebook (@belleepoquewijkoostende)!

Zoektocht Belle Epoquewijk

Wandeling Petit Nice

Abonneer je op onze nieuwsbrief

Ontvang je graag de laatste nieuwtjes van de Belle Epoquewijk in je mailbox? Abonneer je dan op onze nieuwsbrief.