Sport

Koninklijke Stallingen

De Koninklijke stallingen werden in 1904 gebouwd in opdracht van Koning Leopold II. De gebouwen werden in het verleden gebruikt als stallingen, en doet nu dienst als sportcentrum. Het biedt faciliteiten voor onder meer boksen, turnen, judo, schaken en basket. De koninklijke stallingen werden in 1981 beschermd als monument.

Ostend Tennis Club

Deze familiale tennisclub verwelkomt jong en oud. De club heeft tennispleinen binnen en buiten, een bar en een restaurant. Daarbuiten zijn er in de Ostend Tennis Club het hele jaar door ook activiteiten voor elk niveau.

Ostend Padel Club

De Ostend Padel Club werd in 2016 opgericht en is gelegen in het hart van de Belle Epoquewijk. De club heeft 12 padelvelden, kleedkamers en een leuke bar!

Koninklijke Balletschool Rose d'Ivry

De Koninklijke Balletschool Rose D’Ivry werd in 1949 opgericht door Rosette Doom, alias Rose d’Ivry. In 1984 nam haar dochter, Carla Rabau, de leiding over. De balletschool biedt opleidingen aan in klassieke dans, moderne dans, jazzdance, musical- & showdans en tapdans.

Wellington Hippodroom

De renbaan is gelegen op de terreinen van Fort Wellington, het voormalige ‘Fort Royal’, dat in 1811 gebouwd werd door Napoleon. De belle epoquearchitect Dujardin gebruikte de funderingen van het fort in de tribune van de renbaan. Op 23 juli 1883 werd de eerste rendag gehouden en in 1947 startte architect Fobert vernieuwingswerken. Vandaag is er op het middenveld van de Hippodroom een golfterrein, en worden er in de zomer elke maandag paardenrennen georganiseerd.

Elevation DanceCademy

EDC biedt kwaliteitsvolle danslessen aan in een gezonde leeromgeving. Hun gediplomeerde en ervaren dansdocenten verwelkomen er zowel kinderen, jongeren als volwassenen.

Minigolf Leopoldspark

Minigolf spelen kan in het mooie Leopoldspark. Er bevinden zich 21 hindernissen op het golfterrein en zowel kinderen als volwassenen kunnen hier terecht voor een leuk partijtje minigolf.

Abonneer je op onze nieuwsbrief

Ontvang je graag de laatste nieuwtjes van de Belle Epoquewijk in je mailbox? Abonneer je dan op onze nieuwsbrief.