Over ons

De Belle Epoquewijk is één van de oudste wijken van Oostende. Je kunt er op een boogscheut van het bruisende stadscentrum flaneren op de Boulevard. Je kunt er shoppen in de sierlijke lanen en de unieke boetieks. Laat je daarnaast ook betoveren door de elegante herenhuizen met hun betoverende karakter. Kom zeker langs in dit nostaligsch stukje Oostende.

Cowboy Henk fiets door de Belle Epoquewijk

De handelaarsvereniging ‘Handelaars Belle Epoque Oostende vzw’ zal in het voorjaar van 2020 200 versierde, dubbele fietstassen verloten. De expressieve tekeningen op de fietstassen werden ontworpen door lokale kunstenaar Herr Seele. De ontwerpen – met de gekende Cowboy Henk in de hoofdrol – zijn uniek en benadrukken bovendien de boodschap om lokaal te shoppen.

Lees verder

Sneukel- en Smoefelwandelingen

Sierlijke lanen, statige gebouwen, elegante herenhuizen.... Dit moet de Belle Epoque Wijk zijn. Leopold II stuurde aan op stadsuitbreiding voor Oostende en het resultaat was een nieuwe wijk ten westen van het centrum. Vandaag vormt de Belle Epoque wijk een bruisend stadsdeel.

Voor slechts 25 Euro per persoon ontdek je de Oostendse Belle Epoque wijk via een gegidste tour, aangevuld met een aperitiefje, voorgerecht en hoofdgerecht bij verschillende handelaars uit de wijk.

Het aantal plaatsen is beperkt dus reserveer snel je tickets op UIT in Oostende of via Toerisme Oostende.

Data sneukel- en smoefelwandelingen:

  • 21 maart 2020 om 14 uur & om 15 uur (VOLZET)
  • 9 april 2020 om 15 uur
  • 16 april 2020 om 15 uur

In 1969 startte het verhaal van patisserie Royale in Oostende. Nadine, de eigenares, staat ondertussen 50 jaar in de zaak en dat doet ze nog steeds met hart en ziel: “Mijn man is als bakker begonnen maar ondertussen is het mijn zoon die al onze producten maakt. Onze patisserie is dus een echt familiebedrijfje geworden en dat is iets waar ik toch wel trots op ben!”

Lees verder

Evenementen

Naast onze evenementen organiseren de handelaars Belle Epoque ook acties en zoektochten.

Shopping day

25/04/2020

De grote braderie

04/09/20 - 06/09/20